

Evy
17 sep 2022


Evy
16 sep 2022
Ben je nieuwsgierig naar wie ik ben of naar de reden waarom ik met deze blog gestart ben?
​
Dan raad ik je aan om eerst mijn eerste en tweede blogbericht te lezen en vervolgens terug te keren naar deze pagina.
Je vraagt je waarschijnlijk af: waarom dan nog een "over-mij-pagina" ?
​
Wel, op deze pagina zou ik het graag hebben over mij als leerkracht (in opleiding). Graag ga ik hierbij dieper in op mijn karaktereigenschappen, vaardigheden, sterktes en aandachtspunten.
​
Wat heeft mij gevormd tot wie ik ben, wat voor leerkracht wil ik zijn,...
​
Wat mij gevormd heeft tot wie ik ben daar kan ik heel duidelijk over zijn. In de eerste plaats is dat mijn familie en mijn 'jeugd' geweest. Zonder in detail te treden heb ik, als kind van gescheiden ouders, een hobbelig parcours achter de rug.
​
Daarbovenop werd er op mijn twaalfde ernstige scoliose, een verkromming van de wervelkolom, vastgesteld. Met uiteindelijk twee rugoperaties en chronische pijn tot gevolg.
​
Om maar te zeggen: iedereen heeft zijn of haar rugzakje. Ik zat in het secundair onderwijs op het moment van de operaties én de scheiding van mijn ouders. Een turbulente periode.
​
Als student Humane Wetenschappen, met een heel grote interesse voor alles wat met psychologie te maken had, nam ik mijn thuissituatie mee naar school.
​
Intussen is er gelukkig veel veranderd op vlak van aandacht voor geestelijke gezondheid van jongeren en wordt er steeds vaker open en eerlijk over gesproken. Laat dat dan ook de reden zijn dat ik er hier openlijk over schrijf.
​
​
​
"Deze gebeurtenissen hebben mij gevormd tot wie ik ben en mij gebracht waar ik nu sta. Het heeft mij bloed, zweet en véél tranen gekost, maar ik ben wel tevreden met wat ik tot nu toe bereikt heb."
​
​
​
Dat mijn eigen ervaringen in het secundair onderwijs mij mee zullen vormen tot de leerkracht die ik zal zijn, daar ben ik mij bewust van. Als sterktes zullen dat zijn: een oprechte interesse hebben voor de leerlingen, een luisterend oor willen bieden, creativiteit in de lessen brengen, leerlingen op een interactieve manier betrekken bij de les en de leerstof.
​
Mijn grootste aandachtspunt zal zijn om een gezond evenwicht te vinden tussen aandacht voor het welzijn van de leerling en focus op de leerstof en de eindtermen. Het rolconflict als 'jeugdhulpverlener', door mijn diploma Sociale Readaptatiewetenschappen, en leerkracht zijn.
​
​
Graag geef ik iedereen die mijn blog bezoekt nog de onderstaande boodschappen mee:
​
"Niemand is perfect & iedereen maakt fouten."
"Leerkrachten zijn ook maar mensen."
"Laat zien wie je echt bent, want iedereen mag er zijn."
"Er is altijd een uitweg."
"Praten over moeilijkheden helpt. Blijf nergens mee zitten."